Skoči do sadržaja
Objave za medije
Objave za medije

Konferencija za novinare povodom rezultata 2008 godine

 

31.03.2009. godine u prostorijama GRAWE osiguranja održana je konferencija za novinare na kojoj su predstavljeni rezultati GRAWE-a u 2008. godini i najavljeni novi proizvodi i povoljnosti koje će GRAWE ponuditi svojim klijentima u budućnosti.

Na pitanja novinara crnogorskih medijskih kuća odgovarala je gospođa Maja Pavličić, izvršni direktor GRAWE osiguranja a.d. Podgorica.

Uspješna poslovna 2009. godina za GRAWE osiguranje
Uspješna poslovna 2009. godina za GRAWE osiguranje

09.04.2010

 

Podgorica, 09. april 2010. godine – GRAWE osiguranje a.d. Podgorica predstavilo je rezultate poslovanja jedne od najuspješnijih poslovnih godina tokom petogodišnjeg poslovanja u Crnoj Gori.

 

 

Bilansna suma u 2009. godini iznosi 11.120.748,95 eura i realno je uvećana za 36,10% u odnosu na 2008. godinu. Pokazatelj stabilnosti i sigurnosti Društva su tehničke rezerve od 5.692.031,22 eura koje su uvećane za 48,19% u odnosu na prethodnu godinu. Dobitak za 2009. godinu, kao pokazatelj kvaliteta poslovanja iznosi 1.776.783,23 eura prije oporezivanja i uvećan je za 31,53% u odnosu na prošlu godinu. Broj zaključenih ugovora u 2009. godini je 1.799.
Produktivnost, mjerena fakturisanom premijom po zaposlenom, iznosi 553.058,30 eura, dok je ekonomičnost poslovanja poboljšana u poređenju sa prethodnom godinom za 32,56%. Ostvarena je i odlična rentabilnost mjerena profitnom stopom od 70,30%.
„Pokazatelji poslovanja govore da smo radili na efikasnosti, a njihov pozitivan trend svjedoči o snažnom timu koji postavlja i dostiže postavljene ciljeve. Na osnovu bilansne sume i iznosa tehničkih rezervi vidi se stabilnost i sigurnost GRAWE osiguranja, dok cjelokupan rast u brojkama dokazuje poboljšanje kvaliteta usluga i načina rada. Godišnji bilans je najbolji pokazatelj zadovoljstva klijenata proizvodima i uslugama GRAWE osiguranja. Istovremeno, to je i pokazatelj profesionalizma i predusretljivosti naše prodajne mreže. Sigurni i stabilni nastavljamo sa strategijom dugoročnog ostajanja na tržištu, širimo ponudu proizvoda i nastavljamo da zapošljavamo nove kadrove svjesni odgovornosti koju nosimo za zajednicu i pojedinca“, rekla je Maja Pavličić, izvršni direktor GRAWE osiguranja u Crnoj Gori.
Uprkos specifičnim uslovima poslovanja uslovljenih ekonomskom krizom, GRAWE osiguranje a.d. Podgorica nastaviće rad, ne samo na stalnom rastu i razvoju Društva, već i na profesionalizmu zastupnika u osiguranju kao i na njegovanju povjerenja koje im ukazuju kijenti. Posebna pažnja biće posvećena unapređivanju upravljanja rizicima. Tokom tekuće godine, u planu je uvođenje novih proizvoda iz oblasti životnog osiguranja – riziko tarifa, koje prevashodno predstavljaju instrument obezbjeđenja kredita kod banke.

USPJEŠNA POSLOVNA 2017. GODINA ZA GRAWE OSIGURANJE
USPJEŠNA POSLOVNA 2017. GODINA ZA GRAWE OSIGURANJE

08.05.2018

 

 

GRAWE osiguranje a.d. Podgorica objavilo je rezultate poslovanja za najuspješniju poslovnu godinu tokom trinaest godina poslovanja u Crnoj Gori.

Bruto fakturisana premija za 2017. godinu iznosi 6,05 miliona eura što predstavlja 42,69% učešća Grawe-a na tržištu životnih osiguranja na kraju 2017. godine. Bilansna suma u 2017. godini iznosi preko 51 milion eura i realno je uvećana za 24% u odnosu na 2016. godinu. Pokazatelj stabilnosti i sigurnosti Društva su tehničke rezerve od preko 34 miliona eura i one su uvećane za 30% u odnosu na 2016. godinu. Dobit za 2017. godinu kao pokazatelj kvaliteta poslovanja iznosi preko 2 miliona eura bruto što je veće za 12% u odnosu na 2016 godinu. Broj zaključenih ugovora u 2017. godini je 1.498, čime je osiguravački portfelj Društva dostigao broj od preko 39.000 ugovora osiguranja života.

 „2017.godina je za nas bila godina uspješnog razvoja i ostvarivanja strateških ciljeva. Pokazatelji poslovanja govore da smo radili na efikasnosti, a njihov pozitivan trend svjedoči o snažnom timu koji postavlja i dostiže postavljene ciljeve. Na osnovu bilansne sume i iznosa tehničkih rezervi vidi se stabilnost i sigurnost GRAWE osiguranja, dok cjelokupan rast u brojkama dokazuje poboljšanje kvaliteta usluga i načina rada. Godišnji bilans je najbolji pokazatelj zadovoljstva klijenata proizvodima i uslugama GRAWE osiguranja. Istovremeno, to je i pokazatelj profesionalizma i predusretljivosti našeg tima. Sigurni i stabilni nastavljamo sa strategijom dugoročnog ostajanja na tržištu, širimo ponudu proizvoda i nastavljamo da zapošljavamo nove kadrove svesni odgovornosti koju nosimo za zajednicu i pojedinca.

Prvo smo osiguravajuće Društvo u Crnoj Gori koje je u postupku restrukturiranja pripojilo drugo osiguravajuće društvo odnosno tokom 2017. godine uspješno smo okončali postupak preuzimanja Merkur osiguranja a.d. Podgorica. Početkom ove godine preuzeli smo i portfelj Atlas Life a.d. Podgorica.

Ponosno ističemo zadovoljstvo klijenata kako onih koji su kod Grawe-a osigurani godinama tako i onih iz preuzetog portfelja oba društva. Zahvaljujemo im se na povjerenju i garantujemo njihovu finansijsku stabilnost i sigurnost.

Trinaestu godinu zaredom smo lider na tržištu životnog osiguranja Crne Gore i cilj nam je da zadržimo tu poziciju“, izjavila je Maja Pavličić, izvršni direktor GRAWE osiguranja.

tj. osiguranje vozila, konsultant