Skoči do sadržaja
Aktuelna situacija (COVID 19)

Da li GRAWE pruža pokriće u slučaju smrti usled Korona virusa (COVID-19)?

Ako klijent u trenutku zaključenja ugovora o osiguranju života nije obolio ili bio zaražen virusom COVID-19, a oboli ili se zarazi u toku trajanja osiguranja, onda ima pokriće za slučaj smrti zbog virusa COVID-19. Ako je klijent u trenutku zaključenja ugovora o osiguranju života već obolio ili bio zaražen virusom COVID-19, a da mu je to bilo poznato ili nije moglo da bude nepoznato, onda nema pokriće za slučaj smrti zbog virusa COVID-19.


Da li lica koja su bila u izolaciji zbog virusa COVID-19, ili su bila zaražena ili oboljela i izliječena od navedenog virusa, mogu da zaključe ugovor o osiguranju života?

Lica koja su bila u izolaciji zbog virusa COVID-19, ili su bila zaražena ili oboljela i izliječena od navedenog virusa, mogu da se osiguraju po tarifi GRAWE Smart, sa uključenim UTZ – dodatno osiguranje za slučaj smrti uslijed nezgode i sa uključenim dodatnim osiguranjem od nezgode za slučaj trajne invalidnosti (UI). Ovakva lica trenutno ne mogu da zaključe dodatno osiguranje za nastanak određene teške bolesti.

Neophodno je navesti ako je osiguranik bio u izolaciji zbog virusa COVID-19, ili je bio zaražen ili je oboljeo i izliječen od navedenog virusa.

tj. osiguranje vozila, konsultant