Skoči do sadržaja
GRAWE osiguranje proslavilo jubilej - 15 uspješnih godina u Crnoj Gori
15 LIDERSKIH GODINA

Lider tržišta osiguranja života u Crnoj Gori, kompanija GRAWE osiguranje, prema preliminarnim rezultatima, završava najuspješniju poslovnu godinu od osnivanja i to jubilarnu, 15-tu po redu, otkako je kao prva osiguravajuća kuća osnovana stranim kapitalom otpočela poslovanje na tržištu životnih osiguranja.

Proslavljajući jubilej svečanim prijemom u petak 8. novembra, na Imanju Knjaz, kompanija je okupila drage prijatelje kojima se prigodnim slavljem odužila za 15 godina uspješnog rada.

U svečanoj sali reprezentativnog Imanja Knjaz bitnu godišnjicu GRAWE osiguranja su uveličale, za ovu kompaniju, veoma važne zvanice. Na svečanost je doputovao počasni predsjednik GRAWE Fermegensfervaltung, Dr. Franz Harnoncourt-Unverzagt, grof potomak osnivača kompanije, nadvojvode Johana, brata austrijskog i njemačkog cara Franje Josifa. Počasni predsjednik se biranim riječima prisutnima obratio dijelom na našem jeziku, zahvalivši se svima koji su učestvovali u razvoju Grawe osiguranja u Crnoj Gori, prisutnim predstavnicima austrijske Ambasade i državnih institucija, uz posebnu zahvalnost svim klijentima koji su povjerenje poklonili ovoj osiguravajućoj kući, podsjećajući na istoriju Koncerna dugu bezmalo dva vijeka.

Prisutnima se obratio i predsjednik Odbora direktora GRAWE osiguranja, Marko Mikić, koji je evocirao sjećanje na trenutke osnivanja kompanije ističući povjerenje koje je matični Koncern imao u crnogorsko tržište i društvo u cjelini, naglašavajući  da GRAWE zahvalnost za uspjeh, stabilnost i konstantnu lidersku poziciju duguje „najboljim saradnicima na svijetu“, koji čine veliku GRAWE porodicu.

Na događaju je govorio i Uroš Andrijašević, predsjednik Savjeta Agencije za nadzor osiguranja koji je istakao da GRAWE svih 15 godina na tržištu posluje uz uvažavanje principa društvene i svake druge vrste odgovornosti, kao kompanija koja je, zahvaljujući odgovornom upravljanju i rukovođenju, svoju poziciju gradila i izgradila  do nivoa liderske na tržištu životnih osiguranja i da će za GRAWE na tržištu osiguranja u Crnoj Gori “uvijek imati prostora“.

Dug i jak aplauz ispratio je izlazak na binu i obraćanje izvršne direktorice GRAWE osiguranja, Maje Pavličić, koja je prema riječima mnogih iznijela najveći teret uspjeha kompanije u proteklih 15 godina. Izvršna direktorica Pavličić se u emotivnom obraćanju zahvalila svima koji su učestvovali u stvaranju uspješne kompanije kakva je GRAWE osiguranje danas.

Emotivan govor izvršne direktorke GRAWE-a uz ovacije u sali, posebno iz djelova gde su program pratili zaposleni i najbliži saradnici, pokazao je da iako duga istorija i vrhunski rezultati svjedoče o trajanju, uspjehu i realnom bogatstvu, ipak najveći kapital GRAWE osiguranja predstavljaju ljudi, što je potvrđeno i filmom čije je emitovanje uslijedilo i u kom su zaposleni u ličnim i iskrenim ispovjestima govorili o svojoj kompaniji kao sigurnoj luci, kolegama kao prijateljima i drugoj porodici, zajedništvu koje ih krasi i koje predstavlja garant uspjeha koji ostvaruju, sljedeći principe matične kompanije.

Da su društveno odgovorna kompanija dokazali su u nastavku večeri, donacijom u vrijednosti od 5.000 eura Dječjem Domu “Mladost” iz Bijele, na čemu im se u obraćanju zahvalio Janko Labović, v.d. direktora Doma.

Uručeni su i pokloni u vidu vrijednih monografija počasnom predsjedniku Harnoncourt-u i predsjedniku Odbora direktora Mikiću, a podijeljene su i svečane Zahvalnice zaposlenima sa preko 10 godina štaža, Vesni Radović, Biljani Vukčević i Aleksandri Đurović, a zahvalnica je uručena i izvršnoj direktorici Pavličić, koja je u kompaniji od samog osnivanja.

Nasmijana lica i prijateljski pozdravi obilježili su ovaj susret, a nakon završnih riječi urednika regionalne TV emisije o osiguranju MOJA POLISA, Miroslava Alavanje, koji je vodio proslavu, zvanice su u najboljem raspoloženju nastavile neformalno druženje do kasnih večernjih sati uz prigodno posluženje, ples i muzičku zabavu, za koju se pobrinuo bend “Senkina đeca”.

Uspjeh večeri, kao i uspjeh koji traje već 15 godina mogao se čitati na zadovoljnim i ponosnim licima svih koji svoje lične i poslovne uspjehe vežu uz brend GRAWE osiguranja, a događaj su napustili sigurni da je pred njima još mnogo uspješnih godina. 

tj. osiguranje vozila, konsultant