Skoči do sadržaja
Saopštenje za javnost povodom kupovine većinskog paketa akcija osiguravajućeg društva ''Swiss osigiuranje a.d. Podgorica'' od strane ''Grazer Wechselseitige versicherung AG''

Grazer Wechselseitige Versicherung AG (GRAWE), koji je već aktivan u Crnoj Gori kroz svoju kompaniju Grawe Osiguranje a.d. Podgorica, preuzeo je 94,6% akcija Swiss Osiguranja.

Osiguravajuće društvo Swiss Osiguranje A.D. Podgorica je u prethodnoj godini ostvarilo premiju u iznosu od 6,6 miliona eura i tržišni udio od 6,97 %, pa se može konstatovati da je u 2019. godini ostvaren dobar poslovni rezultat. Putem kupovine, GRAWE namjerava da uđe na tržište neživotnog osiguranja i ojača svoju poziciju na crnogorskom tržištu. Sa premijom od približno 7,1 miliona eura u 2019. godini, GRAWE osiguranje a.d. Podgorica ima tržišno učešće od 7,47 %. Benefiti koji proizilaze iz sinergijskih efekata i koji su povezani sa kupovinom Swiss Osiguranja a.d. Podgorica, obećavaju dalje jačanje tržišne pozicije GRAWE-a.

‘’Veoma smo srećni što možemo poželjeti dobrodošlicu zaposlenima Swiss Osiguranja u našu GRAWE porodicu’’- izjavio je mag. Klaus Scheitegel, izvršni direktor GRAWE-a, i dodao:

‘’Zajedno garantujemo najbolju moguću brigu o klijentima Swiss Osiguranja.’’

Nadalje, Tanja Milošević, Predsjednica Odbora direktora Osiguravajućeg društva Swiss Osiguranje A.D. Podgorica, čvrsto vjeruje u preuzimanje:

‘’Od velikog značaja za nas je da će promjena vlasništva Swiss Osiguranja samo donijeti dodatnu snagu i kvalitet. Kroz preuzimanje od strane renomirane grupacije kao što je GRAWE, možemo biti sigurni da će naši klijenti biti dobro zbrinuti u budućnosti’’

tj. osiguranje vozila, konsultant