Skoči do sadržaja
MJEŠOVITA OSIGURANJA
GRAWE Smart

GRAWE Smart je program osiguranja života koji Osiguraniku omogućuje da ostvari puni benefit na isteku ugovora, kada mu se isplaćuje cjelokupna garantovana osigurana suma uz do tada ostavrenu dobit.

Ovaj program je namijenjen svima onima koji žele da posjeduju određenu novčanu sigurnost. Bitno je naglasiti da Osiguranikom može postati dijete od 15 godina, uz saglasnost roditelja, kao i odrasli do 65 godina.

Postoji mogućnost da se uz GRAWE Smart zaključi i dodatno osiguranje od nezgode za slučaj trajne invalidnosti, dodatno osiguranje za slučaj hirurških intervencija, a u zavisnosti od zdravstvenog stanja i dodatno osiguranje od 20 teških bolesti (RDZ).

Osiguranje može trajati od 10 do 40 godina, a najkasnije do 75. godine života Osiguranika.

Prilikom smrtnog ishoda u slučaju bolesti, korisnicima osiguranja se vraća zbir uplaćenih premija bez obračunatih doplataka sa pripisanom dobiti do tog trenutka.

U slučaju smrti usljed posljedica nesrećnog slučaja, korisnima se vraća zbir uplaćenih premija bez obračunatih doplataka sa pripisanom dobiti do tog trenutka uz dodatnu osiguranu sumu za slučaj smrti od posljedica nesrećnog slučaja koja je jednaka osiguranoj sumi odnosno ne može biti veća od 5.000 EUR

Osnovna prednost GRAWE Smart tafire je i ta što nije potreban ljekarski pregled, a nema ni doplataka za osiguranike koji se bave rizičnim zanimanjima ili hobijima.

GRAWE Smart jednokratna uplata

GRAWE je mislio i na sve koji imaju značajnije finansijske mogućnosti, a žele svoj novac povjeriti osiguravajućoj kući, prije nego uložiti u banku.

Ukoliko Ugovarač želi da zaključi ugovor sa jednokratnom uplatom premije, trajanje osiguranja može biti od 3 do 40 godina.

U ovom slučaju minimalna jednokratna uplata je 1.000 EURA.

tj. osiguranje vozila, konsultant